Trzyskładnikowe wypieki

Wydawnictwo: Insignis
Autor: Olga Siara
Tytuł oryginalny: Three Ingredient Baking
Data wydania: 20 czerwca 2018
Liczba stron: 208

   Ostatnio trochę lenię się w kuchni i zamiast jakichś wymyślnych dań, po prostu wcinam kanapki. Nie chce mi się się modzić z masą produktów i robić kompletny bałagan, który później ktoś będzie musiał posprzątać… I tutaj pojawia się, ratująca mi podniebienie, książka  „Trzyskładnikowe wypieki”.

   Zawiera ciekawe i pomysłowe przepisy, na które sama chyba nigdy bym nie wpadła. Ich wykonanie nie wymaga za dużo zachodu, są proste i smakowite. Receptury zostały przedstawione w czytelny i przejrzysty sposób, nie sprawiają żadnej trudności w zrozumieniu „co i jak”. Niektóre z nich są dodatkowo ubarwione apetycznymi fotografiami, przy których ślinka sama nacieka do ust.
   W książce przewija się sporo pomysłów na słodkości. Co najważniejsze do tych przepisów nie potrzebujemy jakichś wymyślnych produktów, tylko takich łatwo dostępnych, które najczęściej mamy w domu. 

Jak dla mnie, w swoim gatunku, celny strzał w 10.







Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Cykl: Marek Berner

Cykl: Dziesięć płytkich oddechów

Mój zawodnik