Trzyskładnikowe wypieki
Wydawnictwo:
Insignis
Autor:
Olga Siara
Tytuł
oryginalny: Three Ingredient Baking
Data
wydania: 20 czerwca 2018
Liczba
stron: 208
Ostatnio trochę lenię się w kuchni i zamiast jakichś
wymyślnych dań, po prostu wcinam kanapki. Nie chce mi się się modzić z masą
produktów i robić kompletny bałagan, który później ktoś będzie musiał
posprzątać… I tutaj pojawia się, ratująca mi podniebienie,
książka „Trzyskładnikowe wypieki”.
Zawiera ciekawe i pomysłowe przepisy, na które sama chyba
nigdy bym nie wpadła. Ich wykonanie nie wymaga za dużo zachodu, są proste i
smakowite. Receptury zostały przedstawione w czytelny i przejrzysty sposób, nie
sprawiają żadnej trudności w zrozumieniu „co i jak”. Niektóre z nich są
dodatkowo ubarwione apetycznymi fotografiami, przy których ślinka sama nacieka
do ust.
W książce przewija się sporo pomysłów na słodkości. Co
najważniejsze do tych przepisów nie potrzebujemy jakichś wymyślnych produktów,
tylko takich łatwo dostępnych, które najczęściej mamy w domu.

Jak dla mnie, w swoim gatunku, celny strzał w 10.

Komentarze
Prześlij komentarz